Pool

En egen Pool är en lyx att unna sig

Vill du köpa en pool? Du kanske längtar efter att kunna spendera dagarna eller kvällarna i din pool, motionsträna eller avnjuta en god drink under sommaren. I sådana fall har du hittat rätt. Vi på Hydropool hjälper dig att finna den bästa poolen du drömmer om. Det flesta svenskarna känner till den originella poolen i form av en rektangulär bassäng utan några speciella funktionaliteter. Faktum är att vi på Hydropool ligger ett steg i förväg. Läs varför på denna sida.

Olika typer av pooler

Det finns nämligen olika typer av pooler. Rektangulära, runda eller av andra former. Utöver dessa, finns det en ytterligare typ av pool. Det är ett så kallat swimspa. Ett swimspa är precis som det låter - ett spa tillhörande en sim del. I en sådan pool har du alltså en del bestående av bubbelpool och en annan del bestående av en sim-del. Vi på Hydropool erbjuder swimspa som är anpassade för den som söker en pool i syfte att kunna simma omkring, vare sig det gäller motionsträna eller den som endast gillar att flyta omkring. Ett swimspa är också för den som önskar att kunna göra det året om. Det är möjligt att använda ditt swimspa året om på grund av att vattnet går att värma upp i hela poolen. Inte nog med det, ihop med poolen finner ni en ett spabad i många av våra modeller.

Köpa pool eller swimspa?

Är du osäker på om du söker en pool eller swimspa? Skillnaden på en pool och ett swimspa är distinkt. I en pool har du en avlång yta att simma under somrarna vanligtvis. Eftersom det krävs mer energi att värma upp poolen under vinter, hösten och våren än sommaren. Detta resulterar till att poolen endast är uppvärmd under somrar vilket inte tillåter dig att simma eller motionsträna under större delen av året. Det är här som ett swimspa erbjuder dig mer frihet. Det beror på att ett swimspa delvis består av en bubbelpool tillsammans med en vanlig avlång pool. Du kan alltså både simma och sitta och avnjuta ett bubbelbad. Det är upp till dig vad du letar efter. Vanligt är dock att när personer söker pool så är det i syfte att kunna simma, träna, leka med barnen och vänner. Detta går att göra i ett swimspa samtidigt som du blir erbjuden ytterligare egenskaper och funktionaliteter.

Fördelar med en pool

Det finns fördelar med en pool, exempelvis att du har lättillgänglig åtkomst till enkel vardagsträning och motion. Poolen kan snabbt växla från att vara en lekplats, relaxavdelning eller också en motionsyta. Att simma är en skonsam och helkropps-träning som är bra för muskler, flås, koordination samt välbefinnande.

Fortsättningsvis, en pool anses vara lättskött. Så länge vattnet i poolen är balanserat med hjälp av kontroll av pH-värde samt klorvärde så krävs det ingen större skötsel. Naturligtvis kan det behövas håvas upp smuts någon gång. Utöver det krävs det ingen större ansträngning. En ytterligare fördel med en pool är att den är något av klimatsmart. Vattnet som finns i poolen stannar där och renas så att samma vatten blir användbart om och om igen.

Dessutom är en pool också något av en smart investering. Naturligtvis kostar det att köpa pool men det fördelaktiga är att när det är gjort och allting är klart och på sin plats, då finns det endast fördelar med pool. Exempelvis, poolen blir som en central plats för familjen där vänner och familj kan komma och mötas och spendera tid med varandra. Det kan även bli ert träningsområde där barnen lär sig att simma. Barnens vattenvana kan förbättras med hjälp av poolen. Dessutom så hjälper poolen till att höja värdet på fastigheten vilket är anses vara högst lönsamt hos de flesta.

Nackdelar med en pool

Det finns även några nackdelar med pool. Några av dessa är bland annat, poolen kräver nästan daglig skötsel, även om det inte är särskilt ansträngande rengöring så behöver det ändå göras regelbundet. Exempelvis håva upp smuts från träd eller buskar eller annat som trillar ner i vattnet. Du behöver dessutom hålla god kolla på pH-värdet. Annars kan det bildas alger. Dessutom är det viktigt att inte glömma att täcka poolen då den annars förlorar mycket värme under natten. Fortsättningsvis, poolen är som sagt en underbar sommaraktivitet. Den används å andra sidan inte lika mycket under vintern. Det innebär att enda tiden du faktiskt brukar poolen är under somrarna. Du behöver alltså byta ut den motionsträningen till någon annan form av träning under större delen av året. Det kan anses vara den främsta nackdelen.

Med ett swimspa får du det bästa av båda världar

Det är faktiskt så att med ett swimspa får du det bästa av båda världar i den mån att du har möjlighet till att motionsträna och simma längder samtidigt som du kan njuta av ett varmt bubbelbad med massagestrålar och färger. Du kan dessutom göra detta under hela året om oberoende på vädret. Med ett swimspa är vattnet alltid varmt vid användning. Det är därför mer användbart med ett swimspa för dig som vill kunna bruka poolen under hela året samt motionera året om.

Swimspa = Spa Pool

Det går att förklara namnet swimspa som en spa pool. Det är just det är, ett spa förknippat med en pool, eller en pool förknippat med ett spa. Spa-delen är alltså bubbelpoolen som liknar en jacuzzi. Det är ett kvadratliknande bad med kraftiga bubblor, massagestrålar och färger. Den andra delen av spa poolen är själva poolen som är den avlånga delen utan jacuzzi-funktionaliteter. Där istället kan du simma längder, motionsträna med motstånd av jetströmmar. Det går även bra att endast flyta omkring där och avnjuta stjärnhimlen eller dagssolen. Med ett swimspa får du tillgång till ditt alldeles egna spa året om!