Jacuzzi

EN EGEN JACUZZI ÄR EN LYX ATT UNNA SIG

Vad är Jacuzzi? Jacuzzi är det mest förekommande ordvalet i folkmun som syftar till spabad, trots att Jacuzzi inte är det ursprungliga uttrycket för spabad. Namnet Jacuzzi härstammar från det företag som producerar spa och andra badtillbehör under varumärket. Jacuzzi är alltså ett varumärke som säljer och tillverkar spabad, bubbelbad eller hot tub. Det är synonymer som beskriver ett spabad. Huvudsakligen är badet ämnat för att bidra till en njutbar upplevelse med färger och massage.

SERENITY

 

SERENITY-serien är helt ny för 2020 och har resulterat i nytt utseende och uppdaterat innehåll. Kanadensisk toppkvalitet har aldrig varit så tillgängligt som nu. Det bevisar inte bara de nöjda kunderna utan även de generösa garantierna som ingår.

Hydropools spabad har dessutom fokus på massage och komfort med högsta kvalitet i munstycken och pumpar. Med eller utan liggplats, för få eller flera – du väljer. Det är ditt drömbad.

SELF-CLEANING

 

Self-Cleaningserien är utrustad med Hydropools patenterade bottenrening. Badet har en inbyggd bottendammsugare och reningssystemet rensar inte bara ytvattnet utan renar 100% av vattnet genom att ta bort tyngre partiklar som sand och smuts från botten. 

Hydropools spabad har dessutom fokus på massage och komfort med högsta kvalitet i munstycken och pumpar. Med eller utan liggplats, för få eller flera – du väljer. Det är ditt drömbad.

Hydropool Self-cleaning

Jacuzzi eller spabad?

Den mest distinkta skillnaden mellan Jacuzzi och ett spabad? Jacuzzi är ett varumärke och spabad är den generella termen som används. Jacuzzi som varumärke har blivit så starkt och populärt att det enkelt associeras som synonym för produkten. Jacuzzi är ett av flera varumärken som tillverkar och säljer spabad. Det finns även andra uttryck för spabad såsom ”hot tub, utespa, innespa eller bubbelbad”. Någonting som alla spabad och Jacuzzi har gemensamt är vattenmassagen. Oavsett om det är en Jacuzzi eller spabad som du önskar införskaffa så kan det vara viktigt att se över massagekraften som ges av pumparna. Munstyckenas placering och antal.

Tips till dig som vill köpa jacuzzi

 

1. Välj en plats

Vart placerar man en Jacuzzi? En av de viktigaste besluten är vilken placering Jacuzzin ska ha. Vart på tomten är det bäst att placera sin Jacuzzi? Ponera att du vill ha badet på altanen då kan du välja mellan att sänka ned det eller ha det ovanpå. Det är viktigt att altanen kan klara av att bära den tyngden. Tomten är också ett populärt ställe att placera jacuzzin. Det kan vara fördelaktigt att placera jacuzzin nära huset om du önskar ha vinterbad exempelvis. Det underlättar även tillgången till el mer mera. Finns det möjlighet att placera badet under ett tak eller en pergola kan det vara fördelaktigt då den skyddas mot snö och regn.

 

2. Gör en budget

Hur mycket kostar en Jacuzzi? Fortsättningsvis är det lönsamt att göra en budget så du ser hur mycket exakt du är villig att betala för en Jacuzzi, tillbehör och kostnad för installation exempelvis. Priset för Jacuzzi varierar beroende på storlek och funktionalitet.

 

3. Hitta rätt Jacuzzi

Vilken är den bästa Jacuzzin? Det är naturligtvis bland det viktigaste att avgöra vilken Jacuzzi som kommer att passa dig bäst. Det kan vara bra i sådana fall att fundera över hur stort badet ska vara. Är Jacuzzin tänkt för dig och din partner? Eller för vänner och familj? Vidare kan det vara bra att klargöra vilka funktioner som du vill att Jacuzzin ska besitta. Det finns ett vidsträckt utbud av funktioner samt egenskaper för våra jacuzzi liknande spabad. Skriv en lista med alla dina önskemål och krav så säkerställer vi att du får den bästa Jacuzzin. Ett generellt krav hos de flesta kunder är att det ska vara enkelt att rengöra sin Jacuzzi. En faktor som underlättar processen är locket till badet. Locket skyddar badet från löv och smuts och annat som kan trilla ner i vattnet. Locket bidrar även till en allt mer energieffektiv uppvärmning.

 

4. Anlita en installatör

Fortsättningsvis är det väsentligt att finna en behörig installatör som kan hjälpa dig att installera badet. Det underlättar hela processen och det kan vara bra att låta någon som är professionell installera badet så allting sker på rätt sätt.

 

5. Underhåll din Jacuzzi

Slutligen, när Jacuzzin väl är på plats är det viktigt att underhålla badet, det innebär att byta vattnet 2–3 gånger per säsong samt rengöra filtret en gång i månaden. Det är även viktigt att kontrollera vattnets pH-värde så att det ligger mellan 7.2 – 7.6. Det är enkelt att kontrollera med hjälp av en sticka. Vi på Hydropool hjälper dig med all information du behöver avseende underhållning av din Jacuzzi.

Våra jacuzzi liknande spabad

Våra Jacuzzi liknande spabad är spabad som vi på Hydropool säljer, det är alltså inte varumärket Jacuzzi utan spabad som liknar Jacuzzi. Vi erbjuder Serenity spabad och Self Cleaning som liknar Jacuzzi spabad. Hos oss på Hydropool finns det även andra spabad som inte liknar den traditionella varianten av spabad. Dessa kallas för swimspa.

Jacuzzi utomhus

Jacuzzi utomhus uppfyller fler funktioner än du kan föreställa dig. Efter en lång dag på jobbet kan det vara oerhört avslappnande att gå ut och sätta sig i en bubblande Jacuzzi med sköna färger och massagestrålar. Det går även att se detta tillfälle som kvalitétstid med familjen eller din partner. Med en Jacuzzi får du och vem du önskar dela upplevelsen med tid för varandra och för er själva utan någon teknik eller andra saker. Det kan vara nyttigt för hälsan att några gånger i veckan vara utan kontakt med någon annan via telefon eller sms och endast fokusera på avkoppling. När vi talar om ett utomhusspa tillkommer det några ytterligare faktorer som gör upplevelsen till hundra procent. Med ett utespa kan du njuta av stjärnhimlen och den friska luften hela året om. Det spelar ingen roll vilken tid på året det är, med Hydropools spabad får du chans till att njuta i ett varmt bubblande bad under stjärnorna.

Jacuzzi inomhus

Det har kommit att bli allt mer ovanligt med inomhusspa då utomhusspa har kommit att ta över marknaden. Det beror på att det kanske finns mer plats för familj och vänner i ett utespa än inomhus. Trots det finns det fördelar med ett inomhusspa. Exempelvis behöver du inte samma installation eller planering för placering utomhus. Jacuzzi inomhus är dock fortfarande någonting eftertraktat hos många kunder.

Historian om jacuzzi som varumärke

Varumärket grundades och skapades ursprungligen av den italienska familjen med efternamnet Jacuzzi. Med åren har familjeföretaget vuxit och blivit en stor global tillverkare och distributör av spabad, duschar, bastu, vattenreningsprodukter, tillbehör med mera. Detta företag heter Jacuzzi. Det var sju italienare med efternamnet Jacuzzi som anlände till USA under 1900-talet. De uppfann en rad olika produkter för användning inom luftfart samt jordbruk. Så småningom, uppfann de även det romerska badkaret. Det blev snabbt eftertraktat. Vid senare tillfälle, utvecklades badkaret med uppvärmnings- och filtreringssystem vilket gjorde spabadet ännu mer eftertraktat hos större delen av befolkningen. Det går även att se detta som en spa revolution som har påverkat dagens bubbelbad. Idag finns det en stor marknad för bubbelbad, hos Jacuzzi men också andra varumärken som oss, Hydropool exempelvis. Till sist expanderades även användningsområdet för bubbelbadet, till hemmet, klubbar, kurorter, gym och hotell. Idag är spabad och Jacuzzi omtyckt bland stor del av befolkningen. Utomhusspa som inomhusspa bidrar till en rofylld stund i ett varmt och bubblande bad. Vi på hydropool erbjuder spabad som passar alla våra kunder.